Терор државе над грађанима-приватни извршитељи крећу на сиротињу …

Скидају и ципеле с ногу!

Уз сагласност Александра Вучића, кренула је хорда приватних извршитеља да ојађеним и банкротираним грађанима наплати дугове и отме последње што имају, само да би бандитски буџет партије на власти био напуњен до врха. „Главни стожер“ овог државног тероризма представља ЈКП Инфостан. Преко њега напредњаци уцењују и заводе страховладу у градовима. Институт личног банкрота у Србији није предвиђен, тако да је грађанин у овој земљи потпуно незаштићен.

Вучићеви извршитељи су из Демократске странке и сви су обучени за време „министровања“ Снежане Маловић како да скину кожу са леђа сиротиње. Многи од њих су већ развили свој „приватни бизнис“ па преко својих фирми продају заплењену робу, па чак и станове, отете од банкротираних грађана.

Прошле године подпредседник Владе Србије, Александар Вучић, враћајући се са “консултација“ у Вашингтону, поручио је грађанима да их очекује тешко време, стезање каиша, глади и одрицања…

Два месеца раније, у предизборној кампањи, поручивао је да ће се обрачунати са организованим криминалом, корупцијом, да ће вратити у земљу десетине опљачканих милијарди и донети стотину милијарди долара страних инвестиција.

И обећање о годинама суочавања са страшним мукама, одмах је почео да реализује.

Уцењујући коалиционе партнере у Влади Србије, Александар Вучић је оставио свог пословног пријатеља Драгана Ђиласа на власти, да докрајчи започети пројекат сатирања главног града и сурове пљачке.

Напад на сиромашне грађане Вучић је започео настављањем реализације пројекта увођења приватних извршитеља, као краљевских порезника у средњем веку, који треба да сиромашним грађанима отму и последњу кришку хлеба из руку. Драган Ђилас је, након локалних избора, за директора Јавног комуналног предузећа Инфостан поставио Бојана Милића, дотадашњег председника Општине Раковица. Господин Милић је супруг Ренате Радујко-Милић, градског секретара за финансије, а она је рођена сестра Бранка Радујка, доскорашњег генералног директора Телекома. И пљачка је могла да почне…

Господин Бојан Милић је у канцеларију председника СО Раковица дошао из стана у сутерену, а када је из канцеларије отишао, постао је власник више од 40 станова, локала и пословног простора и са респектабилним возним парком.

Уз Вучићеву сагласност, ЈКП Инфостан је поднео око 100 хиљада предлога за принудно извршење против грађана, који дугују за комуналне услуге. Сви предлози поднети су приватним извршитељима, који су, сви одреда, доказани чланови Демократске странке, односно њени веома поверљиви људи, који су испите положили уз дозволу бивше министарке правде Снежане Маловић.

А када се пљачкају грађани, онда мора да им се отме све, јер Вучић се заклео свом дечку Миодрагу Ракићу да ће све да ради што он од њега тражи. Директор Инфостана Бојан Милић ангажовао је свог пријатеља, адвоката Драгана С. Миловановића из Београда, Краља Милана 33.
Стручне службе Инфостана пишу приватним извршитељима предлог за принудно извршење, на тај предлог ставља се факсимил печата поменутог адвоката и факсимил његовог потписа, затим се пише, у име приватног извршитеља и решење о дозволи извршења, ставља његов печат и факсимил његовог потписа!

Зашто? Ради пљачке! Јавна комунална предузећа пред судовима и у споровима пред судовима заступа Јавно правобранилаштво града Београда.

Зашто онда адвокат? Ради пљачке!
Ни лук јео, ни лук мирисао, за сваки поднети предлог за извршење ЈКП Инфостан одмах плаћа адвокату Драгану Миловановићу, без обзира на успех у спору! Ако се помножи 100 хиљада поднетих тужби са 6.000 динара, рачун за услуге господина Миловановића је негде око пет милиона евра! Толико заради човек који учини само напор да Инфостану поднесе рачун за адвокатске услуге! Колико од те бројке добије директор Бојан Милић, колико Драган Ђилас, а колико потпредседник Владе Србије Александар Вучић, само темељна истрага може да утврди.

Да су те паре плаћане Јавном правобранилаштву Београда, ушле би у градски буџет. Али, циљ Ђиласове владавине и јесте да свака пара изађе из буџета, и уђе у његов џеп, и његових “послових пријатеља“ попут Бојана Милића и Александра Вучића.

Када грађанин са ЈКП Инфостан закључује Уговор о пружању услуга, онда се утврђују и обезе ЈКП Иностан као уговорне стране, да изврши комуналне услуге, чија наплата се потом обједињује. А ЈКП Инфостан се обавезује да ће услуге грејања бити квалитетне и по стандардима, да ће се одржавати зграде, редовно односити смеће…

У случају спора, уговорне стране прихватају надлежност суда опште надлежности у Београду. У конкретном случају то је Први основни суд у Београду, а за шире подручје града Други основни суд у Београду.
Зашто се ангажују приватни извршитељи? Ради пљачке.

У њихово име стручне службе Инфостана куцају и предлог о дозволи извршења, и све то шаљу грађанима у име приватних извршитеља. А то раде, јер све то кошта. Осим што морају беспоговорно да плаћају рачуне, без обзира да ли су услуге извршене, или нису, да ли грађани имају права на повластице, као корисници социјалне помоћи, као учесници ратова, или као незапослена лица, гологузани морају да плате и решење о извршењу, које приватни извршитељ није чак ни откуцао! А те паре би, да суд извршава ова решења, као судска такса, отишле у буџет Србије. Е, из тог буџета Вучић жели да сваку пару види у свом џепу.

Дакле, уговорна обавеза да у случају спора између грађанина и Инфостана одлучује суд, грубо је прекршена, јер сада то чини приватни извршитељ! Зашто: ради пљачке.

По члану 3 Закона о полицији, она приликом извршења пружа помоћ државним органима, али не и приватним лицима. Ипак, по налогу директора полиције Милорада Вељовића, полиција и на телефонски позив приватних извршитеља асистира приликом пописа ствари које се отимају од грађана који дугују за Инфостан, а потом и приликом њиховог изношења, најчешће тако што веже укућане лисицама и истера их на ходник, да их посматрају комшије.

Законом о обезбеђењу и извршењу није прописана граница принудне наплате, нити је одређено да грађанин може задржати у стану основне ствари за своје укућане. Институт личног банкрота у Србији није предвиђен, тако да је грађанин у овој земљи потпуно незаштићен. Могу му пленити и гардеробу, и скинути и ципеле с ногу!

А приватни извршитељи су статусни људи, поред овог посла они су чланови страначких органа, управних одбора.

Приликом продаје ствари, приватни извршитељи су развили бизнис. Отете ствари се продају по вишеструко нижој цени, тако да сва имовина из стана, по оцени вештака које извршитељ ангажује, опет о трошку грађанина, не може да отплати само један месечни рачун Инфостана!

Половина грађана Београда, махом старији грађани, стрепе од Инфостана горе него од Немаца! Јер извршитељи имају и своје помоћнике, приватне утериваче, који обилазе стара и болесна лица, која нису способна да оду до Инфостана и траже повластице у плаћању услуга, јер нису способнима да прибаве десетак потребних потврда. Е, такве приватни извршитељи уцењују да ће им опростити дуг, ако потпишу “Уговор о доживотном издржавању“ и тако стан поклоне извршитељској мафији.

Усрећитељ српског народа Александар Вучић, који тврди да му популарност расте, обрадовао је и 70 хиљада домаћинстава. Само у Београду, уручењем одлуке ЕПС-а о искључењу струје, и то пред зиму, због неплаћених десет хиљада динара дуга, живеће у као бескућници.
Да ли грађани Србије имају и теоретске шансе да преживе само нападе комуналних предузећа? Јер они, против којих се ове мере предузимају, скоро да немају никаквих прихода.

А, да подсетимо, у античком Риму, Нерон је, након оваквих побуна народа, наређивао да приватне порезнике, који су од народа отимали и више од од онога што је он тражио, доведу у Колосеум, позивајући народ да посматра како их комадају лавови и тигрови. Вива император, узвикивао је опљачкани народ! Личило је то све на данашњи риалити шоу на ТВ Пинк.

Хлеба и игара (Панем ет цирценцес), била је девиза којом је владао Нерон, и цареви и краљеви после њега. Данас Ђилас и Вучић обећавају народу само игре, без хлеба (Цирценцес синае панем).

После прве смрти неког приватног извршитеља на пленидби, остали би подвили реп, и нашли би пристојнији посао за живот.

Милан Гламочанин / Таблоид

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s