Сиријски побуњеници забранили cy женама да иду уз ветар …

Алепo – Шеријатски суд „Харакет Ахрар Шам Исламиjа“ (Унија исламских салафитских бригада – прим. СЛ.) у Алепу, облепио је улице овог града „визуелним агитацијама“.

На плакатима су исписани услови женама, односно, у какву ће се одећу убудуће одевати жене овог града: женска одећа мора бити непрозирна, не тесна и припијена уз тело, скромних боја, којa би требалa да будe непрозирнa и обавезно као пропратни и важни део одеће је вео (зар), без ког жене ни случајно не смеју изаћи на улицу.

Треба напоменути, да ови огласи – још увек не представљају „законодавни врх“ радикалних исламиста. Тако су недавно облепили летке, у којима се објављује, да жене не смеју да седе на клупама и столицама на улицама и кафићима, као и то, да ова седишта, пошто су ниска, односно, приземљена, па нечисти дух ову позицију може боље искористити и ступити са женом у одређени контакт без њеног знања.

Или још један „бисер“ – жена не може ићи уз ветар из тог разлога, што „ветар“ на арапском језику, као и на српском је – реч мушкога рода …

Славиша Лекић / Васељенска ТВ

Једно мишљење на „Сиријски побуњеници забранили cy женама да иду уз ветар …

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s