Полицијска сазнања: Грађани пчелама и осама нападају параду педера …

Полиција има сазнања и да су групе навијача припремили флаше и тегле пуњене пчелама и осама којима би гађали учеснике! Ово пише у безбедносној процени коју је МУП урадио поводом одржавања Параде поноса, открива “Блиц”.

Полиција има податке да су се групе навијача, нарочито малолетници, већ организовали за протесте током Параде. Полиција зна локације на којима су заказали окупљање, као и чиме ће бити “наоружани”.

Међутим, ма колико ови подаци били пикантни, треба се подсетити да је полиција у ранијих година у безбедносним проценама Параде наводила и како ће отац једне лезбејке послати ћерку опасану експлозивом међу хомосексалце. Било је тврдњи и да су хулигани месецима пре Параде регистровали чак и своје геј удружење преко кога су покушали да су провуку међу учеснике Параде.

2001. Прва парада поноса била је заказана за 30. јун 2001. Окупљене на Тргу републике, напала је група хулигана. Повређено је више од 40 особа.

2004. Од друге параде организатори одустали након насиља које је избило након мартовског погорма Срба на Косову

2010. Једина одржана Парада, а 100 учесника окружених полицијским снагама прошетало градом

2011. Парада поноса поново није одржана јер ју је МУП забранио. Забрану подржао и Борис Тадић.

2012. Заказана за 6. октобар, Парада је забрањена након што је полиција проценила да постоји безбедносни ризик.

Најважнији податак у овом извештају је да је МУП навео да постоји “повећан ризик од угрожавња безбедности”, што је блага формулација која се користи и код безбедносних процена фудбалских утакмица. То заправо значи да у МУП верују без већих проблема по безбедност полицајаца могу да обезбеде одржавање Параде. Коначну одлуку, најкасније 24 сата пре почетка скупа, донеће министар полиције Ивица Дачић и Милорад Вељовић на основу процене МУП, БИА, Војне безбедности и Интерпола. Ивица Дачић најавио је да ће уколико Парада буде одржана прекинути посету Грчкој, потврдио је да постоје претње о учесницима Параде.

– Скупа ће бити, осим ако не прети опасност да дође поново до безбедносних проблема, а држава ће се против тога борити. Али, нико не сме и не треба онима који иду тамо да се бију да би Прајд био одржан, а то је полција, да намеће систем вредности којим сви треба да буду одушевљени – рекао је Дачић и упитао зашто Парада организује у септембру и октобру пред закључење известаја о напретку Србије у ЕУ – рекао је Дачић.

Представници организационог одбора Параде поноса немају званичну процену о безбедности. Главни говорник на Паради биће шведска министарка за европске послове Бригита Улсон, а долазак су најавили и министар Бранко Ружић и Тања Мишчевић.

Напомена:

Наставак приче можете прочитати на: http://wp.me/p1VUK6-2mg

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s