Александар Вучић шпијунирао за и помагао „Отпор“ …

Постоји много наливпера која пишу историју, али нажалост, не постоји ни једно које брише оно време иза нас и нашу улогу у том веремену – рекао је истом листу Срђан Миливојевић.

Посланик ДС-а и некадашњи члан Отпора Срђан Миливојевић открио је београдском дневном листу „Наше новине“ да је вицепремијер Александар Вучић својевремено знатно помогао његовом „народном покрету“.
Тако што је Отпор добијао информације од Александра Вучића, који је у време режима Слободана Милошевића био министар инфоррмисања!

– То није никаква тајна. Неке ствари не треба никада заборавити. Отпор је од Вучића неколико пута добио драгоцену помоћ у информацијама. Када се спремало доношење закона о тероризму, господин Вучић и Војислав Шешељ су спречили његово доношење. Отпор му је био захвалан на томе. Али, тачно је и то да је Вучић био министар информисања када је убијен новинар Славко Ћурувија и да је био министар када је НАТО ушао на Косово. Постоји много наливпера која пишу историју, али нажалост, не постоји ни једно које брише оно време иза нас и нашу улогу у том веремену – каже Миливојевић.

Оваква Миливојевићева реакција уследила је после изјаве Горана Весића, некадашњег шефа кабинета Зорана Ђинђића, који је за Б92 рекао да је „Александар Вучић, његов другар са факултета, да то и није ништа чудно, јер има много пријатеља из студентских дана који су из разних странака.“

Говорећи о периоду када је био активни члан Отпора и крио се у Црној Гори од прогона, Весић је рекао да је Вучић тада урадио „неколико ствари“, али да о детаљима не може да прича.

Весић: Вучић као Ђинђић
– Вучић је тада, када сам се крио, урадио неколико ствари. То што се десило крајем деведесетих има везе са Миром Марковић и Службом безбедности, ја нисам био толико важан – рекао је Весић. Упитан – да ли покушава да каже да је Вучић помагао Отпору – Весић је рекао да „постоје ствари о којима треба да прича он лично и људи из Отпора“.

Бивши функционер ДС-а је рекао и да подржава Владу Србије, као и да је први потпредседник Александар Вучић „реал политичар“, који на сличан начин разуме политику као Зоран Ђинђић.

– Једина двојица политичара која су решавала косовски проблем уз све болне уступке су Ђинђић и Вучић – не говорим да су исти, говорим да на сличан начин разумеју политику, а то је оно што је неопходно малој земљи као што је Србија – рекао је он.

Факти

ав

ФБ

3 мишљења на „Александар Вучић шпијунирао за и помагао „Отпор“ …

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s