Обављено вештачење: У Титовом сефу нема ништа Титово …

Председник Државне комисије Србије Оливер Антић рекао је да је добио извештај вештака о садржају недавно отвореног такозваног „Титовог сефа“ у Народној банци Србије, истичући да у том сефу нема ништа Титово и да све су ствари династије Карађорђевић.

„У сефу нема ништа Титовог, све је од Карађорђевића. Стигло ми је вештачење, вештак је све погледао и проучио. То су покретне ствари још од краља Александра и краљице Марије Карађорђевић“, навео је Антић.

Он је додао да још нема процене вредности тих ствари, али да оне припадају породици Карађорђевића, те да немају везе са сукцесијом бивше СФРЈ, јер је реч о приватној имовини.

„Врло ускоро ћемо изаћи у јавност о овом сефу. У петак је стигло вештачење, а ускро шаљемо извештај суду“, рекао је Антић, који је био на челу трочлане државне комисије.

Државна комисија отворила је у априлу такозвани „Титов сеф“ у Народној банци Србије после више од 30 година од када су, по одлуци Предсједништва СФРЈ, ти предмети тамо депоновани.

„Депо 555 Председништва СФРЈ“ отворен је на захтев Првог основног суда у Београду, пред којим се води оставинска расправа између Титових наследника.

Према ранијем писању београдске штампе, велики број нађених ствари има сигнатуру Карађорђевића, па чак и лични потпис краља Петра, као и вредна нумизматичка збирка и Орден Карађорђеве звезде, украшен брилијантима, рубинима и смарагдима, који је припадао краљици Марији.

Државну комисију је овластио председник Србије Томислав Николић да изврши увид у ствари које је Председништво СФРЈ похранило у депо број 555 у Народној банци Србије.

Пошто је Комисија коју је именовао Николић, као правни наследник Предсеништва СФРЈ, пописала нађене ствари, судски вештак је у њиховом присуству извршио увид.

Срна

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s