Краве „ухапшене“ јер су илегално прешле административну линију са Косовом, а неке успеле да побегну …

Четрнаест крава и три бика који су “илегално” сами прешли административну линију са Косовом, “ухапшени” су и задржани у ветеринарској станици Бујановац. Животиње су хватали и припадници Војске Србије, а краве и бикови тренутно су у карантину у селу Кленике. Неколико крава успело је да побегне назад на Косово пре него што су ухваћене.

Краве и бикови су ухваћени у њиви са кукурузом у врањском селу Трстена, где су дошли у потрази за храном, изјавио је директор Ветеринарске станице у Бујановцу Миодраг Милковић.

Милковић је изјавио да су краве и бикови са Косова збринути у Ветеринарској станици у Бујановцу по налогу ветеринарског инспектора из Врања.

– Обележили смо животиње, послали смо узорке крви на анализу на заразне болести, а у међувремену се бринемо о њима, хранимо их и муземо краве. Уобичајено је да се оне након утврђивања чије су врате власнику – казао је Милковић.

Портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић изјавио је да је полиција преузела краве и бикове из врањског планинског села Трстена на позив Драгана и Весне Стојиљковић, на чијем су имању ухваћене “у штети”.

– Село Трстена је на подручју Копнене зоне безбедности у општини Врање, непосредно уз администативну линију, а животиње су прешле на ову страну без власника. Дошли смо и преузели животиње на позив власника њиве у којој су нађене – казао је Стаменковић.

Стаменковић наводи да полиција у Врању до сада није имала сличан случај са животиња које су саме прешле административну линију са Косовом и Метохијом.

Стојиљковићима је од крава и бикова са Косова страдала њива са кукурузом, пасуљем, кромпиром, репом, тиквама, али и детелином, а на лицу места део крава су ухватили припадници Војске Србије који патролирају дуж административне линије са Косовом, док је део крава успео да побегне преко у правцу Косова.

Бета

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s