Лепо паковање продаје и ђубре…

Њујорк – Како другачије објаснити то што Џастин Гигнек пакује ђубре са њујоршких улица и продаје га широм света, по ценама од 50 до 100 долара.

А све је почело свађом са колегама око важности дизајна амбалаже.

Њујоршки уметник и предузетник Џастин Гигнек наиме, осмислио је „New York Garbage For Sale“- још од 2001. године он продаје упаковано ђубре са њујоршких улица.

Ову, само наизглед сумануту идеју је добио након што су му колеге и сарадници оспорили значај дизајна амбалаже.

Да би им доказао да нису у праву, Џастин је отишао у потпуну крајност и решио да упакује ђубре… А затим и да га прода. Био је сигуран да ће добро паковање успети да прода нешто што нико не купује. А затим и почео да сакупља смеће по прљавим њујоршким улицама у близини Тајмс сквера.

За 12 година, 1.300 пакетића упакованог смећа у Луците паковању, потписаних и нумерисаних, продао је по цени од 50 долара по комаду.

Уз оригиналну серију „100 одсто аутентичног“ њујоршког ђубрета, овај млади уметник је направио и низ лимитираних паковања која укључују отпатке покупљене са улица након важних догађаја као што су: Обамина инаугурација, Републиканска национална конвенција, победничка парада Јенкија након освајања титуле, Новогодишње вечери на Тајмс скверу, Последњи дан на старом стадиону Јенкија, Дан Светог Патрика и многа друга која су коштала и до 100 америчких долара.

Веровали или не, лепо упаковано ђубре у провидним пластичним кутијама привукло је бројне поштоваоце смећа са скоро свих континената – продао га купцима у преко 25 земаља широм света.

Џастин се није ту зауставио, већ је наставио да шири бизнис – сада скупља и ђубре са улица других америчких градова.

РТС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s