Робинзон Крусо са Тисе …

Бечеј – Андраш Кишкомароми, у родном Бечеју познатији као Чума, попут многих својих колега из Фадипа остао је без посла а потом и без породице. Врстан металостругар спао је на бедну социјалну помоћ па се окренуо Тиси и шуми.

„Борба за живот и љубав према природи навеле су ме на одлуку да овде направим малу кућу. Када сам већ остао на улици морао сам да се сналазим на овај начин“, каже Кишкомароми.

Без струје и воде за пиће његов дом је за многе, најблаже речено неуслован. Али не и за Чуму коме, каже, то све не недостаје.

„Вероватно сви воле природу али опстати у њој без струје и ичега је ствар велике воље и љубави“, сматра овај „Робинзон са Тисе“.

У свом импровизованом дому Чума дочекује унуке али и некадашње колеге и пријатеље који уточиште од варошке вреве нађу управо овде али без воље да се и они окушају у сједињавању са природом.

„Треба волети природу јер то не може свако да уради“, сматра Александар Мишковић, Андрашов колега и бивши главни контролор у Фадипу.

И ми смо се осладили специјалитетом овог Робинзона са Тисе и сетисмо речи мудрог Јевреја на самрти када је синовима рекао да се рибља чорба може правити и од рибе.

Извор: РТВ

пецбик

Шаљиве слике и разне постере можете видети на: http://www.facebook.com/z.s.grubisic

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s