ЕПС: Плениће куће због дугова…

Слика

Највеће неплатише електричне енергије ускоро би, због нагомиланих рачуна за киловате, могле да изгубе – и кров над главом! Наиме, из „Електропривреде Србије“ кажу да ће се грађанима, који ни након судског спора не исплате своје обавезе за струју, дуг „наплаћивати“ и од кућа, станова, викендица, уместо досадашње пленидбе аутомобила, телевизора или уметнина.

„Акција искључивања дужника за струју почела је у среду у складу са нашим оперативним планом“, кажу у ЕПС.

„Повећан је број екипа на терену, а почиње се са искључењима домаћинстава која дугују више од 100.000 динара. У наредној фази почиње и искључење оних са мањим дугом. Затим ће од 25. маја против дужника бити покренута и утужења. Али, овога пута ће се вршити наплата не само покретне, већ и непокретне имовине грађана и фирми.“

Бројни грађани су на „црном списку“. Према подацима ЕПС 86 одсто грађана Лебана и Куршумлије не плаћа струју.

Чак 82 одсто потрошача из Смедеревске Паланке има нагомилане „минусе“ за киловате. У ЕПС кажу да највећи неплатиша у земљи, крагујевачко домаћинство које у својој „фиоци“ има чак 170.000 евра неплаћеног дуга за киловате, и даље користи струју „Електропривреде Србије“ и то – на „црно“. Није им пало на памет ни да најдужи рачун за струју у Србији репрограмирају у недавно завршеној акцији.

„Купцу из Крагујевца је одавно обустављена испорука електричне енергије и то у више наврата током последњих неколико година „, објашњавају у нашем највећем енергетском предузећу за транспорт и продају електричне енергије.

„Ипак, неколико пута се већ неовлашћено прикључивао. Што се тиче највећих дужника међу фирмама, Рударско-топионичарски басен „Бор“, „Застава енергетика“ и „Азотара Панчево“ су у процесу реструктурирања и одлукама државе одређена је динамика плаћања њихових дуговања.“

Ове три фирме „Електропривреди Србије“ заједно треба да исплате девет милијарди динара неплаћених киловата. Челници „Петрохемије Панчево“, која има 2,6 милијарди дуга за електричну енергију, ипак нису дошли до неког од шалтера ЕПС.

Провера за 7 дана

„Договорено је и да седам дана након искључења, екипе „Електропривреде Србије“ поново изађу на терен како би утврдиле да ли се неко од искључених купаца неовлашћено прикључио“, кажу у ЕПС.

„У случају незаконитог прикључења на мрежу, следе кривичне пријаве у складу са законом.“
Извор: М. Љ / Новости

Шаљиве слике и разне постере можете видети на: http://www.facebook.com/z.s.grubisic

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s