Microsoft објавио Fix It за 0 – day рањивост у Internet Explorer 8…

СликаMicrosoft је објавио привремено решење за рањивост у Internet Explorer 8 која је недавно откривена. Fix It који је објавио Microsoft треба да заштити кориснике OS Windows XP и друге Microsoft-ове кориснике који нису у могућности да надограде броwсер и замене рањивошћу погођени IE 8 новијом верзијом browser-а.

Fix It, који треба да послужи за заштиту корисницима до објављивања свеобухватнијег решења, које Microsoft-ови инжењери у овом тренутку проверавају, штити од напада на рањивост у IE 8 која омогућава нападачима извршење произвољног кода и инсталирање малвера.

Exploit-и, које су нападачи користили у нападима на посетиоце веб сајта америчког министарства рада, углавном запослене у америчким федералним агенцијама који учествују у развоју нукеларног оружја за потребе министарства енергетике, не функционишу против верзија 6, 7, 9 и 10 Microsoft-овог browser-а. Одређене странице сајта преусмеравале су посетиоце на низ посредних адреса на којима је коришћена рањивост. На још најмање девет других сајтова догађало се исто. Компромитовани рачунари посетилаца ових сајтова заражени су backdoor Тројанцем „Poison Ivy“.

Корисници IE 8 који су у могућности да надограде browser, најбоље би било да то ураде што пре и замене ову верзију верзијама 9 или 10. Они који из неког разлога то не могу да ураде, треба да преузму и инсталирају Fix It.

Уколико нисте сигурни коју верзију browser-а користите, то можете проверити притиском на тастере „Alt + H“ и потом кликнути на „About Internet Explorer“.

Шаљиве слике и разне постере можете видети на: http://www.facebook.com/z.s.grubisic

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s