„Вучић мора да спречи крах дијалога“ …

Бриселски дијалог је у опасности, јер се у Београду опет размахала стара патриотска реторика, старо повлачење црвених линија и ударање главом у зид, каже председник СПО Вук Драшковић, додајући да Александар Вучић „може и мора да спречи крах бриселског дијалога“.

Вук балија Драшковић

Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић изјавио је гостујући у емисији Око на РТС-у да није оптимиста да ће данас у Бриселу доћи до договора између Београда и Приштине.

„Очигледно је да је бриселски дијалог у опасности, на пола корака од споразума, у Београду се опет размахала стара патриотска реторика, старо повлачење црвених линија и ударање главом у зид, што може да изазове опасне последице по Србију и по Србе на Косову“, рекао је Драшковић

„Све оно што је изван реалности, што говори да не смемо попустити ни мало, ни у чему, све оно што позива народ да брани нешто што је изгубљено и оверено капитулацијом, све оно што позива на сукоб са Европом и Западом – то је та реторика“, сматра Драшковић.

Председник СПО-а наглашава да, уколико овај дијалог пропадне, новог неће бити, а за прекид дијалога биће оптужена Србија.

„Не само да ћемо изгубити датум за почетак преговора са ЕУ, него ће бити пресечено и стратешко кретање државе ка Европи и Западу, ништа више неће обавезивати власти на Косову да поштују Ахтисаријев документ о локалним самоуправама на КиМ“, наводи Вук Драшковић.

Лидер СПО-а сматра да је потпредседник Владе Александар Вучић „тај који може и мора да спречи крах бриселског дијалога и не дозволи овако црни сценарио и по Србију и по Србе на Косову“. „Он је једини преостали политички ауторитет и он на своја леђа мора да преузме то питање“, рекао је Драшковић, наводећи да је подржавао премијера Ивицу Дачића када је искрено говорио о Косову, односно када је причао „лажемо вас већ 13 година да је Косово наше“.

„Тај Дачић је преко ноћи променио плочу и сада прича неке друге ствари. Сада каже да заједница српских општина мора добити законодавну, извршну, судску и полицијску власт – то су атрибути државе“, наводи Драшковић.

Вук Драшковић истиче да је Косово већ сада држава „признавали ми да оно као држава постоји или не“. „Реалност каже да је Косово већ сада држава, пресудом МСП-а пречено је да проглашење независности није противно ни повељи УН ни међународном праву, ни Резолуцији 1244. Косово признају 22 од 27 чланица ЕУ и већа половина чланица УН“, каже Драшковић.

„То су чињенице које не можемо променити, нити будући развој ситуације када ће Косово добити статус посматрача у Генералној скупштини УН, на исти начин као што је то недавно стекла и Палестина“, навео је лидер СПО-а.

Извор / Вести

Шаљиве слике и разне постере можете видети на: http://www.facebook.com/z.s.grubisic

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s