Ооооооо, Турци …

Илустрација: @timerobber ФШ

Турци силовали, а затим разапели на крст младе Јерменке.

  • Тако смо данас дошли у ситуацију да велики број људи, а нарочито жена гледа турске серије попут “Сулејмана Величанственог”, преко којих се срамним извртањем историјских чињеница шири неоосманска пропаганда званичне Анкаре и откривају амбиције за ново освајање православних земаља.

Ако смо већ заборавили своју вишевековну борбу против турског освајача, можда би српске заборавне главе могле да се отрезне након што причитају сведочења о геноциду Турске над Јерменима у Првом светском рату.

На овој језивој фотографији су јерменске хришћанске младе девојке које су Турци након бруталног силовања разапели на крстове за време Првог светског рата, после којег се и завршила ера исламског калифата.

armen1

Најпознатија фотографија јерменског холокауста, сматра се како су турски војници силовали, мучили и на крају разапели на крстове неколико хиљада јерменских жена.

Турски војници масовно су силовали на десетине хиљаде Јерменки. После иживљавања, несрећне жене су клали, а онда им одсецали главе и набијали их на копља поред већ постављених мушких глава. На свим јавним местима, широм Османлијске империје, на раскршћима и трговима могле су се видети овакве сцене

Јермени су народ који је први на свету на својој историјској судбини искусио највећи могући злочин – покушај потпуног истребљења. Геноцидни 20. век најављен је у Турској, која је у Западној Јерменији погубила близу два милиона Јермена, разорила њихова станишта и светилишта и избрисала трагове њиховог миленијумског постојања.

Злочин огромних размера изазвао је колективну живу рану у свести свих Јермена, која се преноси са колена на колено. Осећају је сви Јермени, без обзира где живе – у Јерменији или у расејању.

Постоје прворазредни историјски извори који сведоче да је у логору у Битлису одвојено хиљаду јерменске деце која су жива спаљена! За већину Турака, посебно за оне који су носили униформе, била је национална част убијати Јермене. Често су се сликали са масакрираним жртвама којима би претходно одрубили главе.

На неким фотографијама са телима убијених Јермена, поред турских, стајали су и немачки официри који су радили као инструктори у пријатељској, турској војсци. Истоветне сцене могле су се видети у Босни и Херцеговини на фотографијама муслиманских шехита који су се у лето 1992. године сликали са одрубљеним главама српских војника.

Трагична равнодушност света према геноциду над Јерменима дала је за право Турској да преко својих обавештајних служби припреми Азербејџанце да почетком 1988. године спроведе злочин у Сумгајиту, где је страдало више стотина Јермена. На исти начин Турска је припремала, а онда се и директно умешала у рат који је 1992. године десио у БиХ. Њен верни савезник и у овим неделима опет је била Немачка.

Извор: eНовости / Србисање Times

4 мишљења на „Ооооооо, Турци …

  1. Повратни пинг: Вукашин Скочајић – Једна прича о … | Тема Политика

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s